Gott Nytt 2019 kära Hanseseglare

Nu är vi snart inne i 2019 och de flesta av oss har väl båtarna uppe på land och där ligger de och hukar under en presenning. Några ligger säkert kvar i vattnet med en press över sig och om två till tre månader börjar det bli så pass varmt under täckningen att man kan njuta av värmen i vårsolen.

År 2018 är snart till ända och vi minns säkert alla de varma sommarmånaderna med våra båtar. Vilken fantastisk sommar vi har haft. Jag har tagit över rodret i Svenska Hanseklubben fram till årsmötet då det kommer att väljas en ny ordförande och som förhoppningsvis kan sitta flera år på den posten.

Fram till årsmötet är det dock flera aktiviteter för framförallt styrelsen som vi ska klara av. Årsmötet genomförs på Älvsjömässan den 9 mars och vi hoppas att vi som tidigare kan bjuda på entrébiljetten.

Om någon har ett uppslag på en intressant föreläsare till årsmötet så kontakta gärna någon i styrelsen så kommer vi att ta kontakt med vederbörande. Inför årsmötet har styrelsen behov av att hitta två medlemmar som kan ställa upp som valberedning, vi har inte lyckats med att bemanna dessa poster sedan tidigare och har då gjort så att styrelsen har tagit på sig det uppdraget. Nu är det dags att välja en valberedning som kan vara aktiv och leverera till årsmötet 2020.

Vi söker även några som kan ingå i styrelsen och även representera sydkusten och även västkusten vilka bör kunna väljas vid årsmötet den 9 mars 2019. Anmäl gärna ert intresse till någon i styrelsen, vi söker såväl kvinna som man.

Vi hoppas att kunna få träffa Hanseseglare även vid mässan i Göteborg genom att hitta på något bra event att samla oss kring tillsammans med en öl och macka, vi återkommer mer om detta på andra sidan nyåret men likadant där räknar vi med att kunna bjuda på entrébiljetten.

Styrelsen ser fram mot ett nytt spännande år där vi även vi hoppas att vi kan bjuda på lite överraskningar till Göteborgsmötet och årsmötet i Älvsjö, trevliga event på alla kusterna och förhoppningsvis bra sponsringserbjudanden till våra medlemmar.

Agne Widholm med styrelsen.