Härlig höstträff på Lökholmen.

Solen sken och humöret var på topp där femton Hansebåtar låg på rad, förtöjda vid bryggan. Utifrån dagens program undrade vi alla: Kan det vara något problem att ta sig upp i en livflotte från vattnet?  Får man verkligen plats sex personer i en så liten livflotte? Vilka förbättringar har andra Hanseägare gjort på sina båtar? Kommer man ihåg alla de fyrar man passerat under sina seglingar? Hur är det beställt med säkerheten på just vår båt? Hur trevligt kan man ha när man träffar andra Hanseägare?

Svaren fick vi på Svenska Hanseklubbens höstträff på ostkusten som även i år gick av stapeln på KSSS gästhamn vid Lökholmen i Sandhamn.

 

 

Efter välkomstfika med seglarbullar från Sandhamnsbageriet blev det en febril aktivitet. Vi visade våra små och stora förbättringar, som foliering av hela båten, hand-rail på peket, kutterstag till nytt stormsegel, mysbelysning med LED-ljus och mycket mer. Vi fick även testa minnet med bilder av svenska fyrar som placerats ut i båtarna. Finfina priser till alla deltagare från B&G, Boding, Poly Marine, Benns, BohusYachts och SAS.

Jan Åslund, sjöräddare från SSRS Hammarby och Henrik Linder, även han sjöräddare men även BohusYachts representant på ostkusten, gick under eftermiddagen från båt till båt och hade samtal med viss praktik om säkerhet och säkerhetsutrustning ombord. Mycket tänkvärt och instruktivt under trivsamma former!

Vid halv fyra samlades vi för att utlösa en livflotte. Första gången för de flesta av oss. Från djupt vatten kunde jag sedan själv prova på att ta mig upp i flotten. Både för egen maskin och med hjälp av villiga händer från insidan av flotten.
Det var mycket svårare än väntat och en nyttig erfarenhet att ha med sig om det skulle bli allvar någon gång.

Stort tack till Ekens Naval, SSRS, Jan och Henrik.
Som grädde på moset skänkte BohusYachts två fina räddningsflottar som endast behövde packas om.

Grillarna tändes i solnedgången och vi ägnade kvällen åt mat, dryck och trivsamt umgänge.

Varmt tack till alla som varit med och arrangerat träffen och till alla som kom dit och gjorde den till ett soligt minne.

Jan Sydhoff, ordf.