Nu är Hanseklubbens nya hemsida igång

Hej alla Hanseägare

Snön kom tidigt i år och jag hoppas de flesta av oss har fått  sin båt landsatt och täckt efter en fantastisk sommar och höst. Nu startar vi upp Hanseklubbens  nya hemsida som ett komplement till Hanseklubbens uppskattade forum som ni nu hittar längst upp till höger. Tryck på ”forum” så är ni där.

Tanken med den nya hemsidan är att kunna kommunicera de aktiviteter klubben kommer att erbjuda sina medlemmar -allt från teoretiska utbildningsträffar, praktisk segeltrimning, sociala aktiviteter både i vattnet och på land , kanske besök på varvet i Greifswald eller båtmässorna i Düsseldorf/Paris till rabatterbjudanden från olika samarbetspartners. Kom gärna med egna förslag på aktiviteter.

Sedan klubben startade i mars har vårt mål varit att genomföra ett antal aktiviteter för Hanseägare främst på östkusten och samtidigt hitta Hanseägare på väst, syd och norrlandskusten som kan gå med i klubbens styrelse och bidra med kunskap och idéer runt vad som kan göras i dessa  delar av Sverige. Hittills har vi haft svårt med det sistnämnda. Vore kul om någon/några känner sig manade. Hör i så fall av er.

Under våren genomförde vi tillsammans med Boding Segel en teorikväll på deras loft i Västerhaninge som också sändes på webben. Den som vill kan fortfarande ta del av kvällen. Se nedan

Detta följdes upp av en praktisk tillämpning ute på Baggensfjärden den 10 september i strålande sommarväder och perfekta vindar. Jonas Boding och hans team gjorde en strong insats under en minnesvärd dag från sommaren 2016

Den 21-22 oktober var vi ett antal Hanseägare som gjorde en 24 timmarskryssning till Åland med Vikinglinjens Cinderella. Besöken på bryggan och maskinrummet under Agne Widholms ledning blev verkligt uppskattade även av den kvinnliga delen av gruppen. Vi alla som deltog tyckte att detta arrangemang borde bli ett årligt återkommande evenemang där även Torbjörn Johansson från Hanse Sverige kan delta och förmedla sina praktiska kunskaper om våra Hansebåtar. Allt från läckande varmvattenberedare till toalettstolar som svämmar över.

Vad händer 2017?

Under 2017 kommer vi att genomföra ett antal arrangemang.

  • Vi startar med Hanseklubbens årsmöte lördagen den 11 mars på ”Allt för sjön” i Älvsjö. Programmet kommer att förutom ordinarie årsmötesförhandlingar ha temat ”Säkerhet till sjöss” . Vi försöker också få Hanse Sverige/Bohus Charter att ge oss en inblick i de nya Hansemodellerna och innovationen ”Roderpropeller”
  • Under april anordnar vi en rabattkväll hos någon av  de större båttillbehörskedjorna
  • 9-10 september  planerar vi Hanseklubbens familjeträff centralt i Stockholms skärgård med aktiviteter för både stora och små
  • I oktober repeterar vi succén med Hanseklubbens Ålandskryss, Nu med Torbjörn Johansson från Hanse Sverige.
  • Hanseladies planerar också ett antal träffar under 2017 med start i februari.

Mer detaljerad information kommer att läggas ut på vår hemsida

Hanseklubbens hemsida kommer successivt att utvecklas av vår IT ansvarige Christofer Fager med bla kalendarium för kommande aktiviteter, länkar till, för många Hanseägare, intressanta sidor som tex  Hanses alla båtmodeller och en lösenordskrävande medlemsdel med medlemsregister.

Hanseklubbens Vimpel är nu klar – ni finner designen längst upp på vår hemsida och ingår i medlemskapet för Hanseklubben

Till er som skickat in en intresseanmälan om medlemsskap kommer vi att under början av december informera om hur detta sker.

Till sist vill jag bara önska er alla en skön advent med trygg förvissning om att båten står på land-väl inpaketerad

Hälsningar

Göran Heintz

Ordförande Svenska Hanseklubben