Ställ dina teknikfrågor till experten

Nu tar Hanseklubben nästa steg på resan för att öka kunskapen om våra båtar: Ställ dina kluriga teknikfrågor till experten.

Ett viktigt syfte med klubben är kunskapsbyggande. Det är inte alltid så lätt att själv lösa de problem som uppstår med båten. Nu kan du som Hanse-ägare ställa dina frågor till en av Sveriges mest erfarna experter på området: Torbjörn Johansson.

torbjorn

Torbjörn har lång erfarenhet av tekniska utmaningar från ett flertal båtfabrikat, senast ett antal år på Hanse Sverige som deras teknikexpert.

– Jag är väldigt glad över att vi kan erbjuda den här servicen till våra medlemmar. Och då vill jag passa på att tacka agenturen Hanse Sverige för hjälpen, säger Hanseklubbens ordförande Göran Heintz.

Torbjörn kan besvara alla slags teknikfrågor som Hanseägare stöter på kopplat till båtarna, allt från köl till masttopp.

Läs mer här.

3 kommentarer

 1. Hej

  Jag har en Hanse 315 från 2006. Avser nu montera ankarspel i fören med montage i ankarboxen. Var ska spelet monteras? Visst har Hanse redan fundera ut detta och till och med förberett en hel del?

 2. Johan,

  Ursprungligen monterades ett Quick 600 spel, se bilden. Skulle gissa att det motsvarar dagens Quick Genius-GP2 1500. Skulle dock rekommendera 2000 som är på 800W. Detta beror lite på hur mycket kedja man räknar med att lägga ut. Kedjan bör vara 7-8 mm i diameter.
  se bild på Teknikforumet

  Vänliga hälsningar,

  Torbjörn Johansson

  Hanse Sverige/Bohuscharter Malmö
  +46 70 51 70 345

 3. Varför har inte Hansebåtar några ventiler?

Kommentarer är stängda.