Träff 16-17 sep 2017: Smarta lösningar i båten

Välkommen till Hanseklubbens träff den 16-17 september 2017 på Lökholmen/Sandhamn där vi bjuder varandra på båttips och umgås i våra båtar och på bryggorna.

På tidigare Hanseklubbsträffar har Hanseägare berättat för varandra om olika och inte minst smarta lösningar som gjorts i våra båtar. Utifrån det har det framkommit önskemål om att kunna träffas någonstans i skärgården under hösten, för att titta i varandras båtar, delge varandra olika tips och samtidigt ha trevligt tillsammans. Det kan vara allt från något smart i pentryt till något listigt inom det tekniska området och inte minst när det gäller seglingsutrustning.

traff16-17sep2017

Exempel på lösningar och tips som vi kan vänta oss:

• Kolla på nyinstallerad mulltoa
• Montera mysbelysning
• Träna på anrop via VHF
• Smarta lösningar i pentryt
• Installera elektrisk handdukstork

Så passa på och häng med till Lökholmen innan båtsäsongen är över och det är dags för upptagning. Vem vet kanske får du/ni några bra tips och råd som både kan förenkla och förbättra användandet av båten.

Om intresse finns kommer vi också kunna få kunskap om hur en VHF ska användas och hur den fungerar. Oftast är det kanske männen som har den kunskapen och i så fall är det bra om flera ombord också kan.

På kvällen avnjuter vi vår egen medhavda middag och fortsätter umgås. Med lite tur kanske vi kan duka långbord på någon av bryggorna, annars får vi lösa det på bästa sätt ändå.

Så tar du dig dit
Lökholmen ligger strax norr om Sandhamn utanför Stockholm och är en viktig bas kappseglingsverksamheten för inom KSSS. Här kan du läsa mer om anläggningarna. Mer information om exakt vilka platser vi förfogar över kommer närmare inpå träffen, till er som gjort en anmälan.

lokholmen

För dig/er som vill vara med på träffen men inte kan komma med egen båt. Då går det att åka Vaxholms båt från Stockholm eller Stavsnäs till Sandhamn och sedan åka lokal taxibåt till Lökholmen.

Så anmäler du dig
Varmt välkomna och vi ser fram mot en trevlig och givande helg.
Anmälan görs till info@hanseklubben.se senast 1 september eller på vår Facebookgrupp.

Har du frågor kring eventet är du välkommen att höra av dig till någon i styrelsen.
Styrelsen önskar en riktigt fin seglingssäsong med många fina seglingar i våra Hansebåtar.

Här kan du ladda ner inbjudan i word-format: Välkommen till Hanseklubbens träff den 16-17-sep